Φωτογραφίες από την καταστροφή στο πάρκο

Φωτογραφίες από την καταστροφή στο οικοσύστημα του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας κατά την περίοδο 26 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου. Σε πολλές απ’ αυτές διακρίνονται οι προθέσεις αυτών που εφαρμόζουν την «ανάπλαση», όπως καταστροφές στο ριζικό σύστημα των δέντρων, ξερίζωμα των θάμνων (λιγούστρα), σήμανση δέντρων προς απομάκρυνση, καταστροφή αυτοφυούς βλάστησης κ.α.

Λήψη φωτογραφιών από © Δημήτρη Β. Γερονίκο.

Ζημιές που προκλήθηκαν στις ρίζες του δένδρου και των θάμνων, από τις επεμβάσεις των μηχανημάτων που εισήλθαν στο πάρκο.

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

 

 

18

19

Ζημιές που προκλήθηκαν στις ρίζες του δένδρου και των θάμνων, από τις επεμβάσεις των μηχανημάτων που εισήλθαν στο πάρκο.

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35


Η φωτογραφία αφορά σε οροφής βλάστησης που αντιστοιχεί σε υψηλή βλάστηση στοχοποιημένων δένδρων του Παπαστρατείου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου.

36

Δενδρύλλιο Ακακίας που μεγάλωνε μέσα στο πάρκο, μετά από φυσική αναπαραγωγή του είδους.

37

Δνεδρύλλια Ακακίας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της καταστροφικής επέμβασης στα ριζικά τους συστήματα από τα μηχανήματα των εργολάβων.

38

Ένας Αγρινιώτης που απολαμβάνει την πρωινή του βόλτα στο Πάρκο.

39

Ένας Αγρινιώτης που απολαμβάνει την πρωινή του χαλάρωση στο Πάρκο.
Η κόκκινη μπλούζα αντιστοιχεί σε έναν από τους εργολάβους, που συνεχίζει να επισκέπτεται το Πάρκο και να πραγματοποιεί τοπογραφικές μετρήσεις.

40

Άποψη της οδού Καζαντζάκη, από την πέτρινη μάντρα που προβλέπει να καταστρέψει η μελέτη «ανάπλασης» της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Αγρινίου.

41


Ο αγώνας των πολιτών να διασχίζουν το Πάρκο. Η γυναίκα προσπαθεί να κατέβει μια περιοχή στην οποία προϋπήρχαν σκαλιά σε μία από τις πόρτες επί της οδού Καζαντζάκη. Τα σκαλιά καταστράφηκαν λόγω του τσαμπουκά επιβολής συμφερόντων των ολίγων.

42


Δενδρύλλιο Κουτσουπιάς που μεγαλώνει μέσα στο Πάρκο κι έχει αναπαραχθεί αυτόνομα. Πολίτες, που ζούνε στην περιοχή, έχουν καταγγείλει επισκέψεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα εργατών του δήμου με χορτοκοπτικά μηχανήματα. Οι κύριες εργασίες των προαναφερόμενων εργατών ήταν να καταστρέφουν αυτού του τύπου τη βλάστηση κι έτσι να εμποδίζουν τη φυσική ανανέωση του Πάρκου.

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

Advertisements

Αφήστε το μήνυμά σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s