Τα ρέστα μου ή «λεφτά υπάρχουν»…

Μπορεί ο Δήμος Αγρινίου να ισχυρίζεται πως δεν έχει λεφτά για να υλοποιήσει τα στοιχειώδη που απαιτούνται ώστε να ζωντανέψει επιτέλους το Πάρκο (ηλεκτροφωτισμός, συντήρηση, περιποίηση δέντρων κλπ), έχει όμως και παραέχει, φαίνεται, λεφτά για να συντηρεί μια αδιέξοδη, όπως εξελίσσεται, δικαστική διαμάχη.

Απ' ό,τι φαίνεται, "λεφτά υπάρχουν"...

Απ’ ό,τι φαίνεται, «λεφτά υπάρχουν»…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/10/2013 παίρνουμε μια γεύση για το τι δημόσιο χρήμα σπαταλιέται χωρίς πολλές κουβέντες στην προσπάθεια να καμφθούν οι αντιστάσεις των πολιτών του Αγρινίου στη λεγόμενη «ανάπλαση» του Πάρκου.

Διαβάζουμε λοιπόν:
«…Με τη με αριθμό 55/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ορίστηκε η δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω κ. Ελεούσα Κιουσοπούλου, ως πληρεξουσία δικηγόρος του Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να παραστεί κατ’ ́εντολή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τη δικάσιμο της 29/5/2013 ή σε όποια μετ’ αναβολή δικάσιμο και αντικρούσει την από 6/12/2012 αίτηση ακύρωσης των Ιωάννη Ασημάκη κλπ. κατά του Δήμου Αγρινίου κλπ. με την οποία προσβάλλονται μία σειρά από διοικητικές πράξεις που αφορούν στη μελέτη της Ανάπλασης του Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου. Ήδη η ανωτέρω αίτηση ακυρώσεως πρόκειται να συζητηθεί μετ’ αναβολή στη δικάσιμο της 18/12/2013 ενώπιον του ΣτΕ (Ε’ Τμήμα).
Η ανάθεση της αντίκρουσης της ανωτέρω αιτήσεως ακυρώσεως στην προαναφερόμενη Δικηγόρο έγινε σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ.1 περ.1ε του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) και για το λόγο ότι η προκείμενη υπόθεση αφορά σε ζήτημα το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τα συμφέροντα του Δήμου Αγρινίου, καθόσον το συγκεκριμένο έργο επιχορηγείται πλήρως και για ποσό 4.700.000 €, από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, η δε ορισθείσα ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Αγρινίου κ. Ελεούσα Κιουσοπούλου φέρει την εμπειρία και τη γνώση για τη διεκπεραίωση της παραπάνω υπόθεσης.
Συντρέχει κατά συνέπεια λόγος όπως ληφθεί απόφαση κατ ́ άρθρο 281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) περί καθορισμού της αμοιβής της παραπάνω δικηγόρου για τον χειρισμό της προαναφερόμενης υπόθεσης για λογαριασμό του Δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα να παραστεί κατ ́ εντολή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τη δικάσιμο της 18/12/2013 ή σε όποια μετ’ αναβολή δικάσιμο και αντικρούσει την από 6/12/2012 αίτηση ακύρωσης των Ιωάννη Ασημάκη κλπ. κατά του Δήμου Αγρινίου κλπ., η οποία αμοιβή, κατόπιν προφορικής συνεννόησης μαζί της ανέρχεται στο ποσό των 2.500,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α (3.075,00 ευρώ)…»

Υπέρ ψήφισαν τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γρίνος Γεώργιος(Πρόεδρος), Γαλαζούλα Μαρία, Δεληγιάννης Γεώργιος, Ζαμπάρας Γεώργιος, Θεοδωρόπουλος Νικόλαος, Κατσαρή-Μαυραγάνη Κων., Κοκκινοβασίλης Παύλος, Κορδολαίμης Χρήστος, Λαδάς Θεόδωρος, Παπαθανάσης Βασίλειος, Παπαθανασίου Κων/νος, Παπαϊωάννου Χριστόφορος, Πιστιώλη – Σαλακίδου Όλγα, Ράπτης Ευθύμιος, Ρούσση – Τζιμάνη Αγγελική, Σερπάνου Μαργαρίτα, Σφυρής Βλάσιος, Σφυρής Σπυρίδων και Τσούκαλος Ευστάθιος, ενώ απείχαν της ψηφοφορίας οι κ.κ. Β.Νικάκης, Κ.Σιδέρης, Ν.Γκρίζης, Δ.Σβεντζούρης και Θ.Σεϊτανίδης.

(Ολόκληρη την απόφαση με ΑΔΑ: ΒΛ14Ω65-Λ9Λ μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ, ή απευθείας από τη Διαύγεια)

Advertisements

Αφήστε το μήνυμά σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s