Παρέμβαση στα εγκαίνια της δημοτικής πινακοθήκης

ΠΑΡΚΟΜΙΖΕΣ 4

Παρέμβαση, της Ανοιχτής Συνέλευσης για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου καθώς και αλληλέγγυων, πραγματοποιήθηκε στις 17/12 έξω από το χώρο της δημοτικής πινακοθήκης που εγκαινιάζονταν με την παρουσία όλης της δημοτικής αρχής.

Το πανό της παρέμβασης έγραφε «Εγκαινιάστε τώρα και την νεκρή φύση του πάρκου». Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ακούστηκαν συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής όπως είναι το χαρακτηριστικό που ακούγεται πλέον σε ολόκληρη την πόλη του Αγρινίου: »Μίζες, τσιμέντο, καταστολή αυτή είναι η ανάπλαση η δημοτική».

Τοποθετήθηκαν, μπροστά από το κτήριο της πινακοθήκης, πλακάτ με φωτογραφίες από τις βίαιες εργασίες «ανάπλασης» και μεταφύτευσης καθώς και ξεραμένα λιγούστρα από τις βάρβαρες εκριζώσεις στο πάρκο. Η δράση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αναδειχθούν τόσο τα έργα καταστροφής όσο και οι αποτυχημένες «μεταφυτεύσεις» δένδρων (μεγάλης αξίας) του Παπαστράτειου Πάρκου. Οι μεταφυτεύσεις έγιναν με ευθύνη του δήμου Αγρινίου για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες μεταφύτευσης που ορίζουν οι επιστήμες περιβάλλοντος. Εδώ χρειάζεται να αναφερθεί πως οι «μεταφυτεύσεις» πραγματοποιήθηκαν σε ημιτελή έργα «αναπλάσεων» δημόσιων χώρων που βρίσκονται στις περιοχές Μεγάλη Χώρα και Τριαντέικα. Έργα «τέχνης» που βρίσκονται σε δημόσια θέα ως δείγματα του πως εννοεί η δημαρχιακή αυλή τη ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ.

1489242_1442263459335347_795288606_n

ΠΑΡΚΟΜΙΖΕΣ 7

ΠΑΡΚΟΜΙΖΕΣ 8

ΠΑΡΚΟΜΙΖΕΣ 9

ΠΑΡΚΟΜΙΖΕΣ 10

Advertisements

One thought on “Παρέμβαση στα εγκαίνια της δημοτικής πινακοθήκης

  1. Παράθεμα: Παρέμβαση στα εγκαίνια της πινακοθήκης γαι το ζήτημα του δημοτικού πάρκου | ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ 87,7FM

Αφήστε το μήνυμά σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s