Οι «γερασμένες βελανιδιές» της «καθεστωτικής χλωρίδας» του τοπικού κράτους και οι «κουφάλες» τους

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ εξέδωσε στις 4 Απριλίου το παρακάτω δελτίο τύπου:

Την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 με το 41176/1785 έγγραφο που εξέδωσε η Δασάρχης Αγρινίου αποδέχθηκε την «ανεπάρκεια» των υψηλόβαθμων στελεχών του Δασαρχείου της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, και σε «εμπειρία» και σε «γνώσεις», για να εξάγουν «ασφαλή συμπεράσματα, αν οι μέχρι σήμερα ζημιές, που έχουν προκληθεί στο ριζικό σύστημα» των δέντρων του Πάρκου, όπως μπορείτε να δείτε, στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε, «θα επηρεάσουν σημαντικά την υγεία τους».

Ταυτόχρονα μετά τα συγκεκριμένα γεγονότα της 31ης Μαρτίου (καταγγελία μελών της «Ανοιχτής Συνέλευσης για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου» για παράνομες εργασίες στο χώρο του υψηλού πρασίνου και την προσαγωγή στο Δασαρχείο του εργολάβου του έργου) το Δασαρχείο Αγρινίου ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ «ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες εκσκαφών, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΜΝΩΝ, μέχρι τη λήψη οδηγιών από τις ανώτερες μας αρχές, στις οποίες κοινοποιείται το παρόν».
Μετά τα γεγονότα της 31ης Μαρτίου, και κατόπιν του προαναφερθέντος εγγράφου του Δασαρχείου Αγρινίου, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Β. Αντωνόπουλος θυμήθηκε το Πάρκο. Πριν όμως ξεκινήσει τον διάλογο με τους πολίτες, μήπως του έχει περάσει καθόλου από το μυαλό να ξεκινήσει ως Αντιπεριφερειαρχής έναν διάλογο με το Δασαρχείο Αγρινίου, την μοναδική αρμόδια υπηρεσία ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του Πάρκου, και την πολιτική ηγεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης, που προΐσταται της Διεύθυνσης Δασών της Αιτωλοακαρνανίας, για την ελλιπή έως μηδενική παρακολούθηση των εργασιών, που συμβαίνουν σ’ αυτό, αλλά και για τα όσα άλλα αποδεικνύει, κατά την άποψη μας, το συγκεκριμένο έγγραφο, όπως: Ευθυνοφοβία, μετακύλιση ευθυνών, εκχώρηση αρμοδιοτήτων, καταργώντας ουσιαστικά την προστασία που το Δασαρχείο είναι υποχρεωμένο να παρέχει στο φυτικό κεφάλαιο του Πάρκου.
Πότε άραγε, σε αυτή την περιοχή, θα αντιληφθούν κάποιοι, πως αντί να προστατεύουν τις «γερασμένες βελανιδιές» της «καθεστωτικής χλωρίδας» του τοπικού κράτους, που χρόνια τώρα «απομυζούν» τον τόπο, μόνο και μόνο για να μεγαλώνουν τις «κουφάλες» τους, οφείλουν καταρχάς να προστατεύουν την περιουσία του αγρινιώτικου λαού, που τους πληρώνει.

Από το Γραφείο Τύπου

Advertisements

Αφήστε το μήνυμά σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s