Τεκμηρίωση

Ίσως η πιο ισχυρή τεκμηρίωση για το θέμα να είναι η πρόδηλη απροθυμία εδώ και τόσον καιρό της δημοτικής αρχής να δημοσιοποιήσει τη μελέτη «ανάπλασης» του πάρκου. Από τη στιγμή που «διέρρευσε» η μελέτη όλοι καταλάβαμε το γιατί…

Κι αυτό γιατί στη μελέτη ανάπλασης δεν υπάρχει βοτανολογική καταγραφή της υφιστάμενης βλάστησης. Τόσον καιρό που ο δήμαρχος διατυμπάνιζε ότι δεν θα κοπεί κανένα δέντρο στο πάρκο είχε δίκιο: γιατί σύμφωνα με τη μελέτη δεν υπάρχουν δέντρα στο πάρκο! Με άλλα λόγια οργανώθηκε μια παραποίηση των στοιχείων με τα οποία τροφοδοτήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στην οποία στηρίχτηκαν όλες οι αδειοδοτήσεις (περισσότερα εδώ), παραποίηση ενθαρρυνόμενη προφανώς από τη γενικότερη ατιμωρησία που έχει γίνει πλέον καθεστώς σε αυτή τη χώρα.

Εδώ παραθέτουμε δύο σχέδια που αντιπαραβάλλουν το πριν και το μετά της καταστροφής. Το πρώτο απεικονίζει την υφιστάμενη κατάσταση, αυτή που τόσο έντεχνα αποκρύφτηκε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και το δεύτερο την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει το πάρκο αν προχωρήσουν τα σχέδια του δημάρχου και των εργολάβων. Είναι φανερό προς τα πού πάει το πράγμα. Αν παρακάμψει κανείς τα παχιά λόγια περί αύξησης της επισκεψιμότητας κλπ, θα δει ξεκάθαρα ότι το πάρκο χωρίζεται σε οικόπεδα τα οποία αποψιλώνονται από την υπάρχουσα υψηλή βλάστηση, αφήνοντας μόνο περιφερειακά δέντρα και γκαζόν στη θέση των αιωνόβιων δέντρων. Τα οικόπεδα αυτά θα είναι εύκολα οικοδομήσιμα στο μέλλον, καθιστώντας δύσκολη οποιαδήποτε μελλοντική αντίδραση: στο γκαζόν χτίζεις πολύ πιο εύκολα.

before-small

after-small
Στα αριστερά φαίνεται η υφιστάμενη κατάσταση και στα δεξιά η μορφή που θα πάρει το πάρκο μετά την «ανάπλαση».
(πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε καλύτερη ανάλυση)

Το μέγεθος της καταστροφής φαίνεται πιο καθαρά στην παρακάτω κινούμενη εικόνα (πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος):

Μια αντιπαράθεση των σχεδίων μέσω της οποίας φαίνεται το μέγεθος της επικείμενης καταστροφής. (πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Μια αντιπαράθεση των σχεδίων μέσω της οποίας φαίνεται το μέγεθος της επικείμενης καταστροφής.
(πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Αφήστε το μήνυμά σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s